آلفا طب

واریس دست و درمان آن

واریس دست و درمان آن

واریس دست از جمله مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد در سنین مختلف با آن مواجه می‌شوند. این عارضه به دلایل متعددی از جمله لاغری، ورزش بیش از حد، افزایش سن و تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود و با علائمی نظیر تورم و درد همراه است. روش‌های درمانی متنوعی مانند اسکلروتراپی، لیزر و فلبکتومی سرپایی برای بهبود این مشکل وجود دارند.

اگر قصد آشنایی بیشتر با این بیماری و راه‌های درمان آن دارید، با ما همراه باشید. در ادامه مقاله به بررسی راه‌های درمان واریس دست می‌پردازیم. همچنین مرکز خدمات پزشکی آلفاطب، با ارائه خدمات پرستاری و درمانی در منزل، به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به مراجعه به بیمارستان، بهترین درمان را برای واریس دست خود در منزل دریافت کنید.

واریس دست چیست؟

واریس دست رگ‌هایی هستند که از زیر پوست بیرون زده و قابل لمس اند. نام این بیماری از کلمه انگلیسی VARIX به معنای پیچ‌خوردگی و تلاطم گرفته شده است. احتمالا برای شما هم سوال باشد که واریس چیست؟ واریس به عروق خونی گفته می‌شود که به صورت غیرطبیعی متورم و پیچ‌خورده هستند. این عروق معمولاً در سیستم وریدی (رگ‌های خونی) ایجاد می‌شوند، اما ممکن است در عروق شریانی یا لنفاوی نیز رخ دهند.

عروق واریسی از جمله عروقی هستند که به صورت توده‌های زیر پوستی قرار می‌گیرند و معمولاً خانم‌ها را در سنین مختلف از جمله دوران انتهایی بارداری و یا در سنین بالاتر درگیر می‌کنند. بیماری واریس عروق ممکن است در بخش‌های مختلف بدن افراد ایجاد شود در صورتیکه این عارضه در ناحیه دست ایجاد شده باشد به آن واریس دست گفته می‌شود.

علل به وجود آمدن واریس در ناحیه دست

علل واریس دست

در این بخش شما را با علل شایع به وجود آمدن واریس دست آشنا می‌کنیم.

علل به وجود آمدن واریس در ناحیه دست: توضیحات
لاغری: یکی از دلایل به وجود آمدن واریس در ناحیه دست می‌تواند لاغری بدن باشد.
ورزش بیش از حد: ورزش بیش از حد نیز می‌تواند دلیلی باشد تا رگ‌های ناحیه دست برجسته شده و فرم واریسی به خود بگیرند.
افزایش سن: افراد با افزایش سن ممکن است که دچار تحلیل بافت زیر پوستی شوند که خود می‌تواند باعث برجسته‌شدن رگ‌های ناحیه دست شود.
فلبیت عروق: بیماری فلبیت یکی دیگر از عوامل احتمالی ایجاد واریس دست است. در این بیماری خون در داخل عروق سطحی لخته می‌شود و این رگ‌ها را به حالتی متورم، سخت و برجسته تبدیل می‌کند.
تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوره‌هایی مانند یائسگی و یا دوره‌های بارداری می‌تواند روند ایجاد عروق واریسی در ناحیه دست را تسریع نمایند.
هوای گرم: در شرایط گرم، رگ‌ها به سطح پوست نزدیک‌تر می‌شوند تا آسیب‌های ناشی از گرما کاهش پیدا کند.
عوامل ژنتیکی: واریس دست نیز می‌تواند دلایل ژنتیکی داشته باشد که با سابقه در افراد خانواده نمایان می‌شود.

علائم واریس دست

علائم واریس دست

ابتلا به واریس دست و سایر بخش‌های بدن می‌تواند با علائمی همراه باشد که تشخیص این بیماری را آسان‌تر می‌کند.

  • تورم دست، مچ یا بازو.
  • رگ‌های آبی یا بنفش برجسته زیر پوست.
  • رگ‌های پیچ‌خورده، متورم یا برآمده زیر پوست.
  • گرفتگی، سوزش، درد ضربان‌دار در دست‌ها و یا بازوها.
  • سنگینی یا درد در بازوها. این وضعیت می‌تواند مزمن شود.
  • خارش، قرمزی، یا تغییر رنگ در مجاورت وریدهای برجسته.

5 روش درمان واریس دست

درمان واریس دست

روش‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانیم از آنها برای درمان واریس دست و حتی درمان واریس پا استفاده کنیم. در این بخش به معرفی ۵ روش تأیید شده برای درمان واریس در ناحیه دست می‌پردازیم.

  1. اسکلروتراپی واریس دست
  2. عمل جراحی واریس دست با لیزر
  3. دستکش واریس دست
  4. فلبکتومی سرپایی
  5. درمان خانگی واریس دست

در ادامه هر مورد را دقیق تر بررسی می‌کنیم.

1. اسکلروتراپی واریس دست:

اسکلروتراپی یک روش درمانی برای واریس دست است که به طور عمده برای رگ‌های عنکبوتی سطحی روی دست‌ها و پاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، پزشک یک ماده شیمیایی به نام “اسکلروزانت” را به ورید تزریق می‌کند. این ماده باعث ازبین‌رفتن و خشک‌شدن رگ‌های واریسی می‌شود. این ورید خشک شده، به مرور توسط بدن جذب خواهد شد.

اسکلروتراپی نسبت به درمان با لیزر ارزان‌تر، سریع‌تر و مؤثرتر است. درمان واریس دست با روش درمانی اسکلروتراپی، در عرض ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، رگ‌های واریس در ناحیه دست تحت مداوا قرار می‌گیرند.

2. عمل جراحی واریس دست با لیزر:

عمل جراحی واریس دست با لیزر، یک روش کم تهاجمی برای درمان رگ‌های واریسی است. در این روش، پزشک با استفاده از لیزر، به رگ‌های واریسی حرارت می‌دهد. این حرارت باعث ایجاد اسکار یا زخم درون رگ می‌شود و رگ‌ها به طور طبیعی بسته می‌شوند. برای انجام این روش باید به مطب پزشک مراجعه کنیم و نیاز به بستری‌شدن در بیمارستان نیست. البته به کمک خدمات آلفاطب می‌توانیم پزشک را به منزل بیاوریم.

3. دستکش واریس دست:

دستکش‌های واریس دست یکی از روش‌های درمانی برای کاهش تورم و علائم ناشی از واریس در ناحیه دست هستند. این دستکش‌ها با فشار مناسب بر روی رگ‌های واریسی قرار می‌گیرند و به بهبود جریان خون کمک می‌کنند.

زمانی که رگ‌ها ضعیف یا آسیب‌دیده می‌شوند، قلب توانایی گردش خون صحیح در سراسر بدن را از دست می‌دهد. دستکش‌های واریس، با کمک فشار، از تورم و درد در دست‌ها جلوگیری می‌کنند.

4. فلبکتومی سرپایی:

فلبکتومی سرپایی یک روش کم تهاجمی برای درمان واریس دست و پا است. در این روش، رگ‌های واریسی از طریق برش‌های کوچک و سطحی روی پوست از بین می‌روند. نحوه انجام آن نیز بدین صورت است که پس از تهیه محلول ضدعفونی، پوست منطقه مورد عمل تمیز می‌شود. با استفاده از اسکالپل یا سوزن کوچک، رگ‌های واریسی که زیر سطح پوست قرار دارند، خارج می‌شوند. پس از عمل، پوست با دستور پزشک بسته می‌شود.

برای فلبکتومی سرپایی نیاز به بیهوشی عمومی نیست و می‌توانیم بلافاصله پس از عمل به خانه برگردیم. این روش باعث تسکین علائم واریس ما می‌شود. زمان انجام آن حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت است.

5. درمان خانگی واریس دست:

اگر بخواهیم تا سلامت رگ‌ها را بهبود ببخشیم، ارتقای رژیم غذایی بهترین نقطه برای شروع است. مصرف غذاهای پر فیبر می‌توانند به ما در درمان واریس کمک کنند.

همچنین یک رژیم غذایی غنی از پتاسیم ممکن است به کاهش فشارخون و کاهش برخی از علائم دردناک وریدهای واریسی کمک کند. وقتی کلمه پتاسیم را می‌شنوید، به‌احتمال زیاد غذایی که به ذهن می‌رسد موز است. اما باید بدانید که میوه‌هایی مانند: گریپ‌فروت و طالبی و سبزیجاتی مانند: هویج و اسفناج نیز حاوی پتاسیم فراوانی هستند.

در ادامه به آموزش حرکاتی که برای بهبود واریس دست مؤثراند می‌پردازیم.

آموزش حرکات برای درمان واریس دست:

حرکاتی وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توان برای درمان واریس دست استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کشش دست و انگشتان و کشش مچ دست اشاره کرد:

کشش دست و انگشتان:

تمرینات کشش دست و انگشتان می تواند به درمان واریس در ناحیه دست کمک کند. البته نباید احساس درد داشته باشیم و بهتر است تا با تمرینات ساده شروع کنیم:

  • برای این تمرین باید دست خود را بر روی یک سطح صاف قرار دهیم.
  • همانند تصویر زیر، انگشتان را تا حد امکان صاف و چسبیده به سطح نگه داریم.
  • بهتر است تا ۳۰ تا ۶۰ ثانیه دست خود را در چنین حالتی نگه داریم و سپس رها کنیم.
  • این تمرین را حداقل باید به میزان 4 بار برای هر دست تکرار کنیم.

حرکات درمانی واریس دست

کشش مچ دست:

یکی از تمریناتی که باید برای درمان واریس در ناحیه دست امتحان کنید، کشش مچ دست است:

    • بازوی خود را در مقابل خود دراز کنید، کف دست به سمت پایین باشد.
    • انگشتان خود را صاف نگه دارید و مچ دست خود را به سمت پایین خم کنید.
    • از دست دیگر خود استفاده کنید تا به‌آرامی پشت دست خود را فشار دهید تا کشش عمیق‌تر شود.
    • ۱۰ تا ۲۰ ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید.

آموزش حرکات درمانی واریس دست

راه‌های پیشگیری از واریس دست

چند راه ساده وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانیم از وقوع بیماری واریس در ناحیه دست پیشگیری کنیم.

  • اجتناب از مصرف دخانیات.
  • داشتن برنامه ورزشی منظم.
  • اجتناب از پوشیدن لباس تنگ.
  • از دستکش‌های واریس استفاده کنید.

درمان واریس دست با مرکز خدمات پزشکی آلفاطب

تا به اینجا به معرفی بیماری واریس در ناحیه دست و همچنین روش‌های مختلف پیشگیری و درمان واریس دست پرداختیم. در پایان باید اشاره کنیم درمان واریس به دلایل مختلفی باید پیگیری شود و برای این کار نیز بهتر است تا از خدمات پزشکی معتبر استفاده کنیم. مرکز خدمات پزشکی آلفاطب با برخورداری از کادر پزشکی و درمانی حاضر در سطح شهر تهران، ارائه‌دهنده خدمات پرستاری، پزشکی، درمانی، آزمایشگاهی و غیره است که به درخواست شما عزیزان می‌تواند به صورت 24 ساعته و در سریع ترین زمان، متخصصین خود را با لوازم پزشکی و آزمایشگاهی مورد نیاز به محل شما اعزام کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با پشتیبانی مجموعه در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×