واریس پا یکی از شایعترین انواع واریس است که میتواند به دلیل سن بالا، ژنتیک، نوع سبک زندگی و ایستادن طولانی مدت روی پاها رخ بدهد. عوارض واریس پا با عدم درمان به موقع آنها پدیدار میشوند.
عفونت و زخم از جمله شایعترین عوارض ناشی از واریس پاها هستند اما عوارض واریس پا میتوانند بسته به شدت این نوع واریس و از فرد به فرد متفاوت باشند. اگر به موقع این مشکل را درمان نکنید، احتمال ابتلا به خطرات واریس پا در شما افزایش پیدا میکند. برای درمان این عارضه به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد.
در صورتی که نگران عوارض واریس هستید، با دریافت مشاوره رایگان از مرکز پرستاری آلفاطب و استفاده از خدمات ویزیت متخصص قلب و عروق در منزل این مرکز؛ راه بهبودی را سریعتر طی کنید.
7 مورد از مهمترین عوارض واریس پا
واریس باعث درد، بیقراری و گرفتگی عضلات پاها میشود. از عوارض واریس میتوان به:
- مشکل درد در ناحیه پاها
- بیقراری پاها
- گرفتگی عضلات
- ورم مچ پا
- خستگی پاها
- خونریزی و زخم رگ های واریسی
- ترومبوز سطحی و عمقی (التهاب در رگ)
در ادامه، هر یک از این مشکلات را دقیقتر بررسی میکنیم.
1. مشکل درد در ناحیه پاها
برخی از افراد به دلیل اضافه وزن و تشدید علائم واریس با مشکل درد در ناحیه پاهای خودشان مواجه میشوند. درد میتواند به دلیل متورم شدن رگها و عدم جریان خون در رگهای خونی باشد. معمولا درد زمانی اتفاق میافتد که افراد پاهای خودشان را روی زمین قرار میدهند و راه میروند.
2. بیقراری پاها
جریان نیافتن خون در رگهای پاها باعث بی قراری آنها خواهد شد. یکی از عوارض واریس این است که افراد اگر طولانی مدت در یک وضعیت قرار بگیرند، قادر به تغییر وضعیت خودشان نیستند. بی قراری در پاها و حرکت غیر ارادی آنها نیز از جمله خطرات واریس هستند.
3. گرفتگی عضلات
گرفتگی عضلات به ویژه اگر به صورت مکرر رخ بدهد، از جمله علائم واریس است. به دلیل اینکه رگها در اطراف عضلات پا آسیبدیدهاند، عضلات در حال تلاش برای گرفتن خون کافی از این رگها هستند. از این رو یکی از عوارض واریس که بسیاری از افراد با آن مواجهاند، گرفتگی عضلات پا است.
4. ورم مچ پا
ورم مچ پا از جمله عوارض واریس پا است. به دلیل اینکه فشار معکوس در رگهای خونی ایجاد میشوند و مایع در پاها تجمع پیدا میکند، احتمال ورم در پاها افزایش پیدا خواهد کرد. ورم میتواند باعث عوارض دیگری نیز شود.
5. خستگی پاها
برخی از افراد مبتلا به رگهای واریسی در پاها ممکن است در پاهای خودشان احساس سنگینی و خستگی داشته باشند. با این حال با درمان به موقع رگهای واریسی، خستگی پاها نیز از بین خواهند رفت.
6. خونریزی و زخم رگ های واریسی
خونریزی و زخم از جمله عوارض ناشی از واریس است. اگر رگهای واریسی در نزدیکی سطح پاها باشند در اثر برخورد با اشیاء سنگین دچار خونریزی میشوند. گاهی اوقات پا با یک برخورد کوچک دچار زخم نیز خواهد شد.
7. ترومبوز سطحی و عمقی (التهاب در رگ)
ترومبوز سطحی و عمقی از جمله عوارض واریس هستند. ترومبوز سطحی التهاب در رگی است که در زیر پوست قرار گرفته و باعث کاهش جریان خون در رگ میشود. ترومبوز رگهای عمقی باعث لخته شدن خون در عروق عمیق شده و بسیار خطرناک است و باید به موقع درمان شود.
چگونه از عوارض واریس پا جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از عوارض و خطرات واریس پا حتما باید از روش هایی که جریان خون در پاها را بهبود می بخشند، کمک بگیرید. از جمله روش های پیشگیری از عوارض واریس در پاها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- برای بررسی سابقه ژنتیکی به پزشک مراجعه کنید.
- از جورابهای واریس برای پیشگیری استفاده کنید.
- بهطور منظم ورزش کنید.
- پاها را مرتب حرکت دهید.
- از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند پرهیز کنید.
- طبق تجویز پزشک از آسپرین استفاده کنید.
- برای کاهش وزن اقدام کنید.
- رژیم غذایی پر فیبر و کم نمک داشته باشید.
درمان عوارض واریس توسط مرکز خدمات پزشکی آلفاطب
خطرات عدم درمان واریس پا شامل زخم های پوستی، عفونت در زخم و همچنین بروز لخته های خون در رگ های خونی و حرکت آن ها است. برای جلوگیری از بروز این خطرات واریس پاها، حتما برای درمان به موقع اقدام کنید.
درمان عوارض واریس پا توسط متخصصین قلب و عروق قابل انجام است. البته تا زمانی که زخم عفونی نشده، اگر زخم عفونی شود می توانید از ویزیت متخصص عفونی در منزل کمک بگیرید. تمامی خدمات مرکز پزشکی آلفاطب در زمینه تشخیص و درمان زخم های واریسی با بهترین کیفیت به شما ارائه می شوند. همچنین در صورت نیاز به نگهداری از بیماران مبتلا به واریس پا جهت جلوگیری از بروز عوارض، می توانید از پرستاران متخصص این مجموعه خدمات دریافت کنید.