آلفا طب

آشنایی کامل با واریس طنابی (شاخه ای)

واریس طنابی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

سیستم عروقی بخش بسیار مهمی از بدن است و واریس طنابی یکی از بیماری‌های مرتبط با عروق می‌باشد. سیاهرگ‌ها بخشی از این سیستم مهم هستند که در گردش خون به سمت قلب نقش دارند و ایجاد مشکل در عملکرد آن‌ها باعث بروز واریس طنابی می‌شود.

واریس شاخه‌ای یا طنابی، گاهی اوقات بسیار آزاردهنده است. خستگی پا، سوزش و احساس درد از علائمی هستند که فرد مبتلا ممکن است بارها در طول روز آن را تجربه کند. نیاز به خدمات پرستاری، تزریقات و مواردی از این قبیل به صورت مداوم خسته کننده خواهد بود.

حتی گاهی اوقات این افراد مجبور به دریافت خدمات درمانی در نیمه شب هستند. به همین علت است که افراد ترجیح می‌دهند بسیاری از این خدمات را در منزل دریافت کنند و از مراجعه مکرر به مراکز درمانی خودداری کنند. از این رو شما می‌توانید توسط مرکز خدمات پزشکی آلفاطب در هر ساعت از شبانه روز و هرکجا که باشید برای ویزیت متخصص، خدمات پرستاری، درمانی و غیره اقدام کنید یا از طریق مشاوره رایگان راهنمایی‌های تخصصی دریافت نمایید.

واریس طنابی (شاخه ای) چیست؟

واریس طنابی (شاخه ای) چیست؟

سیاهرگ‌ها وظیفه انتقال خون بدون اکسیژن را به قلب و ریه بر عهده دارند و هنگامی که سیاهرگ‌ها در سطح پوست حالتی برآمده و گاهی تیره رنگ پیدا می‌کنند، به معنی ایجاد واریس است. گاهی اوقات، گردش خون در سیاهرگ‌ها حالت عادی ندارد و مقدار زیادی از سلول‌های خونی در بخش‌های مختلف سیاهرگ‌ها ته‌نشین شده و به دام افتاده‌اند. در این مواقع واریس طنابی ایجاد شده است و درد و عوارض آن فرد را درگیر می‌کند.

علت ایجاد واریس طنابی چیست؟

هر چند پمپاژ خون به سمت بدن، توسط قلب و با فشار بالا انجام می‌گیرد؛ اما نیروی جاذبه هم روی آن اثر دارد. حرکت عضلات پایین تنه و ساق پا به بازگشت خون به سمت قلب کمک زیادی می‌کنند. بدین صورت تا حد زیادی اثر جاذبه زمین خنثی می‌شود. با این حال، دلایل مختلفی برای ایجاد این مشکل وجود دارند. قبل از این که به روش درمان واریس طنابی بپردازیم، بهتر است علت ایجاد آن را بدانید که در ادامه بررسی می‌کنیم.

به طور کلی، علل ایجاد واریس طنابی عبارت‌اند از:

  • چاقی و افزایش وزن: یک علت واریس طنابی، ایجاد فشار بدن بر پایین تنه و پاها است که باعث مسدود شدن رگ‌ها و تأثیر آن بر جریان خون می‌شود.
  • سبک زندگی و شغلی افراد: ایستادن یا نشستن طولانی مدت، باعث ایجاد رگ‌های شاخه‌ای و در نهایت واریس شاخه‌ای می‌شود.
  • بارداری: بارداری ممکن است به رگ‌ها فشار وارد کرده و باعث واریس طنابی شود.
  • بیماری‌های قلب و عروق: بیماری‌های قلب و عروق با ضعیف کردن دیواره سیاهرگ‌ها سبب ایجاد واریس از نوع شاخه‌ای می‌شوند.
  • تأثیر ژنتیک در واریس شاخه‌ای: ژنتیک و سابقه خانوادگی واریس نیز شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.

علائم واریس طنابی چیست؟

معمولاً، سیاهرگ‌هایی که واریس را ایجاد می‌کنند، در بخش‌های تحتانی بدن به‌خصوص پاها، تعداد بیشتری دارند. دلیل آن هم همان‌طور که گفته شد، تأثیر نیروی جاذبه است. علائم واریس طنابی متعددند و ممکن است فرد یکی یا همه آن‌ها را با هم داشته باشد. به طور کلی، علائم واریس طنابی عبارت‌اند از:

  • احساس خستگی و سنگینی در پاها
  • لکه‌های پوستی قرمز تیره، بنفش تا سیاه
  • گرفتگی عضلات پا، ایجاد تورم در ساق و مچ پا
  • درد و ناراحتی به‌خصوص پس از ایستادن زیاد
  • ایجاد خشکی و خارش

واریس طنابی چه عوارضی دارد؟

واریس طنابی دارای عوارض زیادی است. در اصل علائمی که برای این بیماری ذکر شد، بخشی از عوارض این نوع واریس هستند. با این حال، ایجاد ظاهری نازیبا به‌خصوص در پاها، می‌تواند برای فرد آزار دهنده باشد. درد ناشی از واریس طنابی برای کسانی که مجبور هستند کارهای خود را با تحرک کمتری و به صورت ایستاده یا نشسته انجام دهند یا طولانی مدت سرپا باشند نگران کننده است.

کبودی بدون دلیل پاها و ایجاد خون‌مردگی زیر پوست نیز از عوارض واریس محسوب می‌شود. گاهی اوقات نیز ممکن است پارگی مویرگ‌ها و خونریزی در زیر سطح پوست هم ایجاد شود و درد و سوزش را در این ناحیه به همراه داشته باشد که به آن زخم واریس گفته می‌شود. درمان زخم واریس ممکن است زمان بیشتری به طول بینجامد و حتی فرد نیاز به مراقبت‌های تخصصی برای جلوگیری از عفونت داشته باشد.

روش‌های درمان واریس طنابی (شاخه‌ای)

روش‌های درمان واریس طنابی (شاخه‌ای)

بسیار مهم است که شرایط بیمار و پیشرفت بیماری در وی به‌خوبی تشخیص داده شود. پس از آن، چندین روش درمان واریس طنابی وجود دارد که هر کدام بسته به نیاز بیمار به کار گرفته می‌شوند.

این درمان‌ها نیاز است به صورت دوره‌ای انجام گیرند. از این رو، رفت و آمد زیاد برای درمان واریس طنابی می‌تواند از خود بیماری آزار دهنده‌تر باشد. بنابراین، اکثر افراد سعی می‌کنند از دریافت خدمات درمانی در محل بهره ببرند. به‌خصوص که یک مرکز معتبر پزشکی و درمانی در محل، هر ساعتی از شبانه‌روز آماده ارائه خدمت رسانی است. شما نیز می‌توانید برای دریافت خدمات پزشکی، درمانی و آزمایش در منزل خدمات پزشکی آلفاطب و یا مشاوره رایگان، در هر ساعت از شبانه روز با ما تماس بگیرید.

به طور کلی روش‌های درمانی واریس طنابی (شاخه‌ای) عبارت‌اند از:

روش‌های درمانی توضیحات
پماد واریس استفاده از پماد یا ژل واریس طنابی، ناراحتی رگ‌ها کاهش پیدا می‌کند.
لیزر واریس لیزر و تغییر حالت گرفتگی سیاهرگ‌ها نیز برای درمان واریس شاخه‌ای مؤثر است.
اسکلروتراپی (تزریق درمانی) پزشک در این روش با تزریق ماده محرک شیمیایی، رگ‌های آسیب دیده را بهبود می‌دهد. البته مهم است که نقطه تزریق با مهارت و دقت انتخاب شود.
قرص آسپرین برای واریس یک روش درمان واریس طنابی، مصرف قرص آسپرین و بهبود گردش خون در بدن است.
درمان واریس با میکروفلبکتومی ایجاد برش کوچک در سطح پوست و خارج کردن رگ‌های آسیب دیده با روش میکروفلبکتومی برای درمان واریس طنابی استفاده می‌شود. بیهوشی و بخیه در این روش نیاز نیست.
جراحی برای درمان واریس طنابی در موارد شدیدتر که قطر و تورم رگ‌ها زیاد باشد، عمل جراحی تجویز می‌شود. در این جراحی از روش‌های کاتتر، لیزر، فرکانس رادیویی و غیره استفاده می‌شود.

درمان خانگی واریس طنابی

درمان خانگی واریس طنابی

علاوه بر روش‌های درمانی پزشکی، روش‌های خانگی و طب سنتی هم به‌عنوان روش درمان واریس طنابی مورد توجه قرار می‌گیرند. البته در صورت وجود هرگونه علائمی از واریس، نیاز است با پزشک مشورت کنید و تحت درمان قرار بگیرید؛ اما درمان خانگی واریس طنابی را هم پیش بگرید تا در روند بهبودی، شاهد تأثیرات مفید آن باشید.

روش‌های درمان واریس شاخه‌ای در منزل عبارت‌اند از:

  • کاهش وزن و ایجاد تناسب اندام
  • کاهش مصرف غذاهای شور که سبب افزایش فشار خون می‌شوند
  • بالا بردن پاها جهت خنثی کردن اثر نیروی جاذبه
  • رژیم غذایی سالم حاوی آجیل و مغزیجات
  • استفاده از لباس‌های گشاد
  • مصرف داروهای گیاهی طب سنتی مانند سیر، فلفل قرمز و زنجبیل
  • ایجاد ماساژ ملایم در نواحی آسیب دیده
  • نوشیدن آب کافی
  • پیاده‌روی به‌خصوص بعد از کم تحرکی و نشستن زیاد

درمان واریس طنابی توسط متخصصی مرکز خدمات پزشکی آلفاطب

واریس طنابی، نوعی بیماری عروقی است که با تورم و گشاد شدن رگ‌ها در سطح پوست مشخص می‌شود. این بیماری معمولاً با علائمی چون درد، سنگینی و خستگی در پاها همراه است و در صورت عدم درمان، می‌تواند به مشکلات جدی‌تری منجر شود. درمان واریس طنابی در مراحل اولیه بسیار آسان‌تر و مؤثرتر است، بنابراین بهتر است به محض مشاهده علائم به مراکز درمانی معتبر مراجعه کنید یا از خدمات پزشکی و درمانی در محل استفاده کنید.

مرکز خدمات پزشکی آلفاطب ارائه‌دهنده انواع خدمات درمانی، پزشکی و پرستاری است که با بهره‌گیری از کادر حرفه‌ای و تکنسین‌های مجرب، خدمات درمانی مورد نیاز بیماران مبتلا به واریس طنابی و شاخه‌ای را در محل ارائه می‌دهد. این مرکز با اعزام پرستار به منزل و انجام آزمایشات، عکس‌برداری و نمونه‌برداری‌های لازم، امکان درمان بیماری را بدون نیاز به رفت‌وآمدهای مکرر و زمان‌بر فراهم می‌کند.

ما در مرکز خدمات پزشکی آلفاطب با خدمات ۲۴ ساعته و با بهترین کیفیت، به‌ویژه برای بیماران مسن و کسانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند، راهکاری مناسب و کارآمد برای درمان واریس طنابی و شاخه‌ای ارائه می‌کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر یا گرفتن هرگونه راهنمایی تخصصی، با ما تماس بگیرید و از مشاوره تلفنی رایگان بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×