شاید در گذشته و قبل از روی کار آمدن تکنولوژی های جدید، تشخیص قطعی افسردگی برای روانشناسان کار سختی بود. تشخیص افسردگی با نقشه مغزی یکی از راه های جدید برای درمان به موقع افسردگی است. نقشه مغزی فرد افسرده با فردی که شاداب و سرزنده است، کاملا متفاوت بوده و همین موضوع می تواند به روانشناسان و روانپزشکان این امکان را دهد تا برای درمان افسردگی با نقشه مغزی اقدام کنند.
مرکز خدمات پزشکی آلفاطب با اعزام متخصص و با استفاده از دستگاه های به روز و پیش رفته امکان ثبت و ضبط نقشه مغزی را برای تشخیص و درمان افسردگی در محل شما فراهم می کند. همینطور می توانید برای دریافت مشاوره رایگان و خدمات درمانی برای اعزام روانشناس و روانپزشک جهت درمان افسردگی با مجموعه پزشکی آلفاطب در ارتباط باشید. مشاوران ما برای پاسخگویی به شما در مورد روش درمان و تشخیص افسردگی با نقشه مغزی در کنار شما هستند.
نحوه تشخیص افسردگی با نقشه مغزی چگونه است؟
شاید برای بسیاری از افراد این سوال مطرح شود که تشخیص افسردگی با نقشه مغزی چگونه است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال باید به شما بگوییم که نقشه مغزی فعالیت الکتریکی مغز را ثبت و ضبط می کند.
این فعالیت الکتریکی در موقعیت های مختلف و شرایط روحی متفاوت است. با اندازه گیری فعالیت الکتریکی مغز، روانشناسان و پزشکان می توانند متوجه شوند که کدام یک از بخش مغز به درستی کار نمی کند و یا فعالیت مغز فرد با فعالیت مغز یک فرد سالم متفاوت است.
معمولا برای تشخیص افسردگی با نقشه مغزی پزشکان به دنبال نقاط زرد و قرمز در مغز می گردند تا متوجه شوند که کدام یک از بخش های مغز عملکرد غیر طبیعی دارند.
میزان امواج مغز نیز می تواند به تشخیص افسردگی با نقشه مغزی کمک کند. به گونه ای که اگر میزان امواج بتا در مغز کمتر از حد نرمال باشد، احتمال اینکه فرد دچار افسردگی باشد زیاد است. از طرفی کاهش میزان موج گاما می تواند احتمال افسردگی فرد را افزایش دهد.
اگرچه استفاده از نقشه مغزی افسردگی برای تشخیص افسردگی به تنهایی کافی نیست و نیاز به ارزیابی جامع شرایط بالینی فرد نیز هست؛ اما باز هم با تحلیل و بررسی دقیق و همچنین در نظر گرفتن امواج در نقشه مغزی، می توان تا حد زیادی افسردگی و سایر اختلالات را تشخیص داد.
نقشه مغزی فرد افسرده
در نظر گرفتن ویژگی های امواج مغز در نقشه مغزی فرد افسرده می تواند به تشخیص به موقع افسردگی با کمک نقشه مغزی کمک کند. نقشه مغزی یک نقشه رنگی است که میزان امواج مختلف را با رنگ های متفاوت نشان می دهد. در صورتی که امواج میزان و حالت نرمال داشته باشند، با رنگ سبز در نقشه مشخص می شوند. ولی اگر میزان فعالیت امواج در بخشی از سر بیشتر باشد آن بخش به رنگ سبز و قرمز و اگر کمتر باشد، آن بخش به رنگ آبی در میآید.
به طور کلی، ریتم امواج آلفا و گاما می توانند در فرد افسرده متفاوت از سایر افراد باشند. به طوری که تحقیقات و بررسی های انجام شده نشان می دهند که امواج آلفا در بخش لوب پیشانی، لوب آهیانه، لوب گیجگاهی و لوب پس سری در افراد افسرده نسبت به افراد سالم کمتر است. همچنین ریتم امواج گاما ممکن است در نقشه مغزی فرد افسرده با نقشه مغزی فرد سالم متفاوت باشد.
ویژگی های دیگر نقشه مغزی فرد افسرده شامل موارد زیر است:
- کوچک شدن مغز: در نقشه رنگی مغزی می توان اندازه مغز را مورد بررسی قرار داد. فردی که مشکل افسردگی دارد، نسبت به افراد دیگر بیشتر هورمون کورتیزول در بدن خود ترشح می کند که این موضوع می تواند باعث کوچک شدن بخش هایی از مغز از جمله هیپوکامپ و قشر پیشپیشانی مغز شوند.
- تغییر ضخامت در ماده خاکستری: ماده خاکستری یکی از مهم ترین بخش های مغز است که تماماً از سلول های عصبی تشکیل می شود. این بخش برای خود ادراکی و احساسات مورد استفاده قرار میگیرد. فردی که افسردگی دارد، ساختار ماده خاکستری مغز او متفاوت است. به طوری که معمولا ضخامت ماده خاکستری نقشه مغزی این افراد بیشتر است.
- بادامک مغز فعال: بادامک مغز که با نام آمیگدال نیز شناخته می شود، یکی از مهم ترین بخش های مغز است که فعالیت آن در فرد مبتلا به افسردگی و سالم متفاوت است. افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، با فعالیت بیشتر بادامک مغز مواجه می شوند. ترشح بیشتر هورمون کورتیزول نیز می تواند فعالیت این بخش از مغز را افزایش دهد که در نقشه مغزی، پزشک قادر به بررسی و تشخیص آن است.
اهمیت نقشه مغزی در تشخیص افسردگی
بهترین راه درمان افسردگی با نقشه مغزی با تشخیص پزشک شما قابل انجام است. زمانی که افسردگی با نقشه مغزی تشخیص داده شد، پزشک می تواند به راحتی مراحل درمان را با توجه به نیاز شما آغاز کند.
نقشه مغزی در درمان افسردگی موثر است و می تواند نقش مهمی را در تشخیص به موقع افسردگی ایفا کند. متاسفانه یکی از دلایلی که باعث می شود افراد در معرض خطر ابتلا به افسردگی شدید و علائم نگران کننده مانند خودکشی قرار بگیرند این است که به موقع افسردگی آن ها تشخیص داده نمی شود.
از طرفی معمولا افسردگی با سایر اختلالات مغزی و روانی نیز همراه است که روانپزشک و روانشناس برای تشخیص آن ها نیاز به نقشه مغزی دارند. با توجه به خطرات افسردگی برای انسان، بسیار مهم است که از روش های جدید برای تشخیص افسردگی کمک گرفت. به لطف امکان ثبت نقشه مغزی فرد افسرده و مقایسه آن با نقشه مغزی فرد سالم، می توان به موقع مشکل فرد را تشخیص داد و به درمان بیماری افسردگی در فرد پرداخت.
مرکز خدمات پزشکی آلفاطب، در طول درمان و تشخیص افسردگی با نقشه مغزی همراه شماست
تشخیص افسردگی با نقشه مغزی یکی از اقدامات جدید و بر پایه تکنولوژی است که در آن فرد میتواند افسردگی و علائم آن را تشخیص دهد. درمان افسردگی با نقشه مغزی سریع تر و تخصصی تر انجام میشود. به همین خاطر روانشناسان و روانپزشکان متخصص به جای بهره گیری از روش های قدیمی برای تشخیص مشکلات مغزی و افسردگی از نقشه مغزی کمک می گیرند. در این صورت می توانند شدت و مشکلات ناشی از افسردگی را نیز تشخیص دهند.
مرکز خدمات پزشکی آلفاطب برای تشخیص افسردگی با نقشه مغزی در کنار شماست و با اعزام تیم متخصص در منزل، امکان استفاده از این روش را برای تشخیص مشکلات مغزی فراهم میکند.