آلفا طب

اهمیت فیزیوتراپی انگشت دست

فیزیوتراپی انگشت دست در منزل

توانبخشی و فیزیوتراپی دست اهمیت زیادی در ارتقای بهبود کیفیت زندگی افرادی دارد که به دلیل آسیب در ناحیه انگشت توانایی حرکت دادن آن‌ها را از دست داده‌اند. فیزیوتراپی انگشت دست به مجموعه‌ای از روش‌های درمانی اشاره می‌کند که برای بهبود عملکرد، کم شدن درد و سرعت بهبودی تجویز می‌شوند. در اکثر مواقع فیزیوتراپیست برای بهبود آسیب انگشت تمرین‌ها و تکنیک‌هایی مثل حرکات کششی انگشت، تمرینات تقویتی، تمرین هماهنگی، ماساژ و… را به بیمار آموزش می‌دهد که در منزل بتواند انجام بدهد. در ادامه در مورد اهمیت فیزیوتراپی انگشت و تمرین‌های بهبود حرکت انگشت در منزل صحبت می‌کنیم.

اهمیت توانبخشی دست

توانبخشی دست نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارد و در تمامی ابعاد روحی و جسمی نیز تاثیرگذار است. در ادامه به مهم ترین دلایل اهمیت توانبخشی دست اشاره می‌کنیم:

  • بهبود عملکرد حرکتی: فیزیوتراپی و توانبخشی دست به افراد کمک می‌کند تا بتوانند توانایی‌های حرکتی خود را مجددا به دست بیاورند. بهبود عملکرد حرکتی روی بهبود قدرت، دامنه حرکت، هماهنگی بین دست و چشم نیز موثر است.
  • کاهش درد: افراد در صورت آسیب دیدن بر اثر ضربه یا جراحی درد زیادی در ناحیه دست و انگشت خود حس می‌کنند و با توانبخشی میزان زیادی از این درد کم می‌‍شود.
  • افزایش استقلال: افراد به دلیل آسیبی که از ناحیه دست و انگشت دیده اند بسیاری از امور روزمره خود را به تنهایی نمی‌توانند ا انجام بدهند. در صورت توانبخشی و بهبود استقلال خود را باز می‌یابند و به اموری مثل پوشیدن لباس، استحمام و… بدون نیاز به کمک دیگران رسیدگی می‌کنند.
  • تقویت اعتماد به نفس: با بهبود توانایی‌های حرکتی در دست و کاهش وابستگی به اطرافیان حس اعتماد به نفس در فرد بیشتر می‌شود و به زندگی معمولی خود بر می‌گردند.
  • پیشگیری از عوارض ثانویه: در ابتدای آسیب دیدگی فرد شاید با خود بگوید که فقط یک انگشت یا دست آسیب دیده است اما اگر این آسیب درمان نشود می‌تواند عوارضی همچون سفتی مفاصل، آتروفی عضلانی و … به دنبال داشته باشد.

به طور کلی باید بگوییم که توانبخشی دست علاوه بر سلامت جسمی نقش مهمی بر روی جنبه روانی و شخصیتی افراد دارد. این حمایت روانی که با توانبخشی رخ می‌دهد منجر به کم شدن چالش‌های عاطفی ناشی از ناتوانی حرکتی شخص می‌شود.

فیزیوتراپی انگشت دست چیست؟

فیزیوتراپی انگشت دست یعنی تکنیک‌ها و روش‌های درمانی برای انگشت آسیب دیده ای که قدرت حرکت ندارد. با کمک فیزیوتراپی انگشت دست می‌توان درد این ناحیه را کم کرد و قدرت حرکتی دست و انگشت را تقویت نمود. اما باید این را در نظر بگیریم که از انجام حرکات تمرینی بدون تجویز پزشک و خارج از برنامه پرهیز کنیم.

در ادامه به نکات و جنبه‌های مهم فیزیوتراپی انگشت دست اشاره می‌کنیم:

  • تشخیص: اولین مرحله برای پیگیری آسیب انگشت تشخیص و ارزیابی توسط پزشک است. فیزییوتراپیست باید نوع و میزان آسیب را مشخص کند و بر اساس نیاز بیمار حرکات اصلاحی و بهبود دهنده را تجویز نماید. برای مثال پزشک باید تشخیص دهد که مشکل بیمار آرتروز انگشت یا آسیب تاندون‌های دست است یا اصلا به دلیل شکستگی به استخوان انگشت شخص آسیب وارد شده است.
  • تمرینات تقویتی: تمرینات تقویتی و حرکات کششی نقش مهمی در تقویت عضلات و بهبود دامنه حرکتی انگشتان دارند که توسط فیزیوتراپیست طراحی می‌شوند.
  • حرکات اصلاحی: اگر تراپیست تشخیص دهد که حرکات تجویز شده قبلی جواب قابل قبولی نمی‎دهند حرکات اصلاحی جدید برای بیمار تجویز کند.
  • مدیریت درد: گاهی در طول دوره درمان بیمار در ناحیه آسیب دیده احساس درد دارد و بهتر است با نظر پزشک معالج با روش‌های الکتروتراپی، گرما یا سرما، ماساژ و… درد این نواحی را کم کند.
  • آموزش فعالیت‌های روزمره: فیزیوتراپیست به بیمار تکنیک‌ها و روش هایی را برای انجام امور روزمره و فعالیت‌های معمول یاد می‌دهد.
  • آموزش استفاده از ابزار کمکی: بیمار باید برای استفاده از ابزارهای کمکی یا هر وسیله حمایتی مخصوص انگشت آموزش هایی از فیزیوتراپیست ببیند. همچنین آموزش بیمار در مورد شرایط کنونی خود، نحوه مراقبت و پیشگیری از آسیب‌های جدی بسیار مهم است.

مراحل ارزیابی و تشخیص فیزیوتراپ

ارزیابی و تشخیص توسط متخصص فیزیوتراپی از اهمیت زیادی برخوردار است و خود از چندین مرحله کلیدی تشکیل شده است که فیزیوتراپیست بتواند به طور کامل وضعیت بیمار را بررسی نماید و در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • جمع آوری تاریخچه پزشکی: فیزیوتراپیست در این مرحله اطلاعاتی در مورد نوع آسیب و حتی سابقه درمان یا سابقه خانوادگی بیمار را بررسی می‌کند.
  • ارزیابی علائم بالینی: در این مرحله درد، تورم و تاثیر آسیب بر زندگی روزمره بیمار بررسی می‌شود.
  • معاینه فیزیکی: بررسی دامنه حرکتی، تعیین محدودیت ها، آزمون قدرت عضلانی و انجام تست‌های خاص برای تعیین مشکلات فیزیکی.
  • تحلیل حرکتی: بررسی وضعیت بدن بیمار و حرکات آن جهت مشاهده الگوهای حرکتی بیمار.
  • تجزیه و تحلیل نتایج: تفسیر داده و اطلاعات جمع آوری شده و تشخیص نهایی مشکل بر اساس اطلاعات و داده ها.
  • تعیین برنامه و اهداف درمانی: مشخص کردن برنامه درمان و تعیین اهدافی که در انتهای درمان کسب می‌شود.
  • ارزیابی مجدد: در این مرحله فیزیوتراپیست باید نتیجه کار خود را ارزیابی نماید و در صورت نیاز درمان تکرار شود یا نوع آن تغییر کند.

خدمات آلفاطب در زمینه فیزیوتراپی دست در منزل

با توجه به مزایای فیزیوتراپی در منزل بدون شک افراد زیادی تمایل دارند برای کسب نتایج بهتر و کاهش هزینه‌های رفت و آمد از خدمات در منزل استفاده کنند. آلفاطب در زمینه فیزیوتراپی و خدمات ماساژ درمانی به صورت کاملا حرفه‌ای، با کادری متخصص و مجرب فعالیت دارد. همچنین این مرکز از مجهزترین تجهیزات و دستگاه‌های خانگی فیزیوتراپی در درمان بیماران استفاده می‌کند. جهت رزرو جلسه فیزیوتراپی در منزل، همین حالا با آلفاطب تماس بگیرید:

09124885082

02126851095

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم که در مورد اهمیت فیزیوتراپی دست، تکنیک‌ها و روش‌های فیزیوتراپی در منزل صحبت کنیم در انتها لازم است یادآوری کنیم که به صورت خودجوش و بدون نظر افراد متخصص به تمرین و ماساژ انگشت و دست آسیب دیده خود نپردازید. برای نتیجه گرفتن بهتر باید با متخصص فیزیوتراپی مشورت کنید و اگر توانایی مراجعه به مراکز فیزیوتراپی را ندارید پییشنهاد ما استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×