آلفا طب

عوارض سوند ادراری

عوارض سوند ادراری

استفاده از سوند ادراری می‌تواند عوارض ناخواسته‌ای را در شما به وجود آورد. برخی افراد این عوارض را مشاهده نمی‌کنند، یا آن‌قدر عوارض ایجاد شده در آن‌ها محدود است که می‌توانند آن‌ها را تحمل کنند. در صورت بروز هر کدام از عوارض سوند ادراری با مشاوران مرکز خدمات پزشکی آلفاطب تماس بگیرید؛ متخصصان ما برای رفع، کاهش یا جلوگیری از عوارض سوند شما را راهنمایی می‌کنند.

مجموعه پزشکی آلفاطب با تیم متخصص و حرفه‌ای خود، امکان پاسخگویی به تمامی تماس‌های شما را دارد. از این رو، می‌توانید برای دریافت راهنمایی‌های تخصصی از مشاوره تلفنی رایگان بهره‌مند شوید. همچنین خدمات پرستاری در منزل و بیمارستان به صورت شبانه روزی برای بیماران نیازمند سوند ادراری و دیگر اقدامات پزشکی و پرستاری از سوی این مرکز ارائه می‌شوند.

عوارض سوند ادراری کدامند؟

سوند ادراری یک کاتتر یا لوله باریک است که وارد مجرای ادراری خانم‌ها و آقایان می‌شود یا با نصب بر روی آن عمل می‌کند. عوارض سوند ادراری در زنان و مردان معمولاً مشابه بوده و در موارد خاصی با هم تفاوت دارند.

نشتی ادرار از کنار سوند، سوزش در ناحیه ادراری، احساس درد و همچنین مشاهده خون و چرک در سوند از جمله عوارض سوند ادراری محسوب می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید چرا سوند درد دارد؟ باید با پزشک خود مشورت کنید. چراکه در برخی از موارد عدم جای‌گذاری مناسب سوند باعث بروز این مشکل خواهد شد. عفونت نیز از جمله مشکلات شایع بعد از گذاشتن سوند در خانم‌ها و آقایان است که با رعایت نکات بهداشتی برطرف می‌شود.

پرستاران مرکز خدمات پزشکی آلفاطب با عملکرد حرفه‌ای برای نصب و تعویض سوند ادراری در مردان و زنان اقدام می‌کنند تا از عوارض سوند برای شما یا عزیزانتان جلوگیری کنند.

این اقدامات نیازمند آموزش، مهارت و دقت کافی است که باید توسط پرستاران حرفه‌ای انجام شود. از این رو با ما تماس بگیرید تا با مشاوره تلفنی رایگان شما را در انتخاب پرستار مناسب راهنمایی کنیم یا در صورت نیاز به ویزیت پزشک، پشتیبانی رایگان دریافت کنید و خاطرتان از عوارض ناشی از سوند ادراری راحت باشد.

عوارض سوند ادراری در زنان

عوارض سوند ادراری در بانوان بعد از سزارین و جراحی‌های مختلف دیده می‌شود. ممکن است برخی از بانوان اسپاسم مثانه و دردی مشابه با گرفتگی معده و شکم تجربه کنند.

همچنین مجاری ادراری بانوان در اثر نصب نامناسب سوند آسیب می‌بیند. کوتاه بودن پیشاب‌راه خانم ها، احتمال بروز عفونت را بعد از سوند ادراری افزایش می‌دهد. به همین خاطر عفونت جزء شایع‌ترین عوارض سوند ادراری در زنان است. با این حال به دلیل قابلیت انعطاف پذیری بیشتر مجرای ادراری خانم‌ها و کوتاه بودن پیشاب‌راه برای ورود سوند، عوارض سوند ادراری در زنان محدودتر بوده و معمولاً درد کمتری توسط زنان تجربه می‌شود.

عوارض سوند ادراری در مردان

عوارض بعد از کشیدن سوند مردان معمولاً با عفونت دیده می‌شود و به دلیل ورود باکتری‌ها به بدن، می‌تواند درد و ناراحتی زیادی را به همراه داشته باشد. هنگام کشیدن سوند از مجاری ادراری آقایان، بخش‌هایی از مجاری زخم شده و به دلیل مرطوب بودن ناحیه باعث عفونت خواهد شد.

مرکز خدمات پزشکی آلفاطب با اقدامات پیشگیرانه، دقت و تجربه کافی و رعایت نکات بهداشتی از بروز خطرات ناشی از سوند ادراری در مردان جلوگیری می‌کند. پرستاران این مجموعه ضمن عقد قرارداد، به وظایف خود با تعهد و بکارگیری دانش و مهارت‌های مورد نیاز عمل می‌کنند. باتوجه به حساسیت بالای سوند گذاری در مردان می‌توانید با ما تماس بگیرید و در مشاوره رایگان تلفنی راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

علت بروز عوارض سوند ادراری

علت عوراض سوند ادراری در زنان و مردان

در صورتی که سوند فولی یا دائمی به صورت منظم و پیوسته مورد استفاده قرار گیرد، احتمال بروز عفونت ادراری افزایش پیدا می‌کند. علت بروز عوارض سوند ادراری در زنان و مردان وابسته به نحوه جای‌گذاری، کشیدن نادرست، تعویض غیره حرفه‌ای و غیربهداشتی نیز هست.

اگر نکات مراقبتی و بهداشتی رعایت شوند، احتمال بروز این عوارض به حداقل می‌رسد. همچنین لازم است کشیدن سوند از مجاری ادراری با دقت انجام شود چراکه بسیاری از مشکلات به دلیل آسیب و زخم‌های ایجاد شده در ناحیه ادراری رخ می‌دهند. بنابراین، علت اصلی بروز عوارض سوند ادراری مردان و زنان، عدم جای‌گذاری صحیح این سوندها و رعایت نکردن نکات بهداشتی است.

نکات جلوگیری از عوارض سوند ادراری

پیشگیری از عوارض سوند ادراری بهترین راه برای جلوگیری از آسیب به مجاری ادراری است. در ادامه نکات مهم پیشگیرانه برای جلوگیری از عوارض سوند ادراری را بیان می‌کنیم.

  • سوند ادراری باید پایین‌تر از سطح مثانه قرار بگیرد تا امکان بازگشت ادرار به مثانه وجود نداشته باشد.
  • حتماً باید قبل از جای‌گذاری سوند از دستکش استریل استفاده شود.
  • در صورت عدم جریان یافتن ادرار از سوند، حتماً باید محل جای‌گذاری سوند را بررسی شود. در این شرایط احتمالاً سوند مسدود شده یا در جای مناسب قرار نگرفته است.
  • می‌توان برای حرکت روان‌تر سوند ادراری درون مجاری ادراری، نوک سوند را به ژل استریل یا روان‌کننده آغشته کرد.
  • در حین استفاده از سوند به بیمار توصیه می‌شود که وسایل سنگین بلند نکند.

اقدامات پیشگیرانه از عوارض سوند ادراری؛ مرکز خدمات پزشکی آلفاطب

مرکز خدمات پزشکی آلفاطب؛ ارائه‌دهنده خدمات پزشکی و پرستاری در منزل، امکان نصب سوند برای آقایان و خانم‌ها را با اعزام پزشک و پرستار در محل به صورت شبانه‌روزی و در سریع‌ترین زمان فراهم کرده است.

باتوجه‌به اینکه عوارض سوند ادراری در زنان و مردان می‌تواند تا زمان طولانی ادامه داشته باشد، باید نصب سوند را به افراد متخصص و باتجربه بسپارید. خوشبختانه تمامی پرستاران ما در مرکز خدمات پزشکی آلفاطب در زمینه نصب سوند ادراری آموزش دیده هستند و بدون عوارض این کار را انجام می‌دهند. اگر با هر مشکلی در نصب سوند ادراری مواجه هستید با ما در ارتباط باشید. در مشاوره تلفنی رایگان مرکز آلفاطب پاسخ سؤال‌های خود را بگیرید و از راهنمایی‌های متخصصین ما استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×