آلفا طب

هرآنچه که باید در مورد سکته چشمی بدانید

هرآنچه که باید در مورد سکته چشمی بدانید

سکته در ارگان‌های مختلفی نظیر: مغز، قلب و حتی چشم نیز بروز پیدا می‌کند. یکی از عارضه‌های خطرناک و ریسک‌پذیر برای بینایی سکته چشم می‌باشد. این مشکل باعث بروز عوارض گوناگونی در ساختار، آناتومی و حتی بینایی چشم خواهد شد.

در صورت مواجه شدن با علائم این سکته در زمان مناسب باید نسبت به درمان اقدام کنید. در غیر این صورت درگیر خطرات احتمالی ناشی از سکته خواهید شد. بر اساس جدیدترین داده‌های آماری به دست آمده توسط کمیسیون پزشکی ADA، سالانه ۳۱ درصد از افراد جامعه سکته چشمی را تجربه می‌کنند. همچنین تحقیقات گسترده اثبات کرده است، که در صورت درمان اصولی و سریع، شانس بهبودی بالای ۹۸ درصد خواهد بود. برای قرار گرفتن در مسیر سلامتی، در صورت مواجه شدن با علائم این بیماری، درمان را در اولویت نخست خود قرار دهید. برای مشاوره و راهنمایی رایگان با متخصصان ما در تماس باشید.

سکته چشمی چیست؟

هرگونه انسداد در شریان‌های خونی می‌تواند باعث بروز سکته شود. در سکته چشم نیز برخی از شریان‌های اصلی و مرتبط با جریان خون دچار انسداد می‌شوند. همچنین پس از انسداد خونرسانی به چشم دچار اختلال خواهد شد؛ در نتیجه جریان خون با مشکلاتی مواجه می‌شود‌. پس از قطع جریان خون توسط شریان‌های اصلی، شبکیه چشم دچار آسیب خواهد شد. در اثر این آسیب علائم بروز سکته چشم آشکار می‌شود‌. در واقع پس از سکته چشم، شریان‌های خونرسانی به صورت جزئی یا کلی دچار انسداد خواهند شد.

همچنین در برخی از موارد پس از انسداد تخلیه خون از چشم نیز رخ خواهد داد. در صورت خروج خون از ورید چشم، باید روند درمان را به صورت جدی‌تر دنبال کنید. در صورت عدم درمان به موقع، آسیب‌های گسترده‌ای به شبکیه چشم و حتی بینایی فرد وارد خواهد شد. بسیاری از افراد این عارضه را طبیعی تلقی کرده و روند درمان را آغاز نمی‌کنند، که می‌تواند سکته چشمی آسیب جدی به آن‌ها بزند.

اگر به مشکل عفونت چشم مبتلا هستید می‌توانید با مطالعه مقاله «درمان سریع عفونت چشم» از روش‌های مختلف اطلاع یابید.

بررسی دقیق علائم سکته چشمی از لحظه اول

بررسی دقیق علائم سکته چشمی از لحظه اول

خوشبختانه بدن قبل از هرگونه سکته چشمی علائم و سیگنال‌های مختلفی را از خود بروز می‌دهد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته معمولا علائم سکته چشم از چند روز قبل آشکار می‌شود. هرگونه علائم مرتبط با این عارضه را جدی بگیرید. جالب است بدانید، که در برخی از بیماران علائم با شدت بیشتری ظاهر می‌شوند. در صورت مشاهده علائم اولیه نیز می‌توانید روند درمان را آغاز کنید‌.

تحت چنین شرایطی شبکیه و بینایی چشم را از یک عارضه خطرناک نجات خواهید داد. علائم اصلی سکته چشمی همانند یک زنگ خطر هستند، که باید به آن ها توجه کنید. علائم مربوط به این عارضه به صورت تدریجی آشکار می‌شوند. برخی از علائم اصلی این نوع از سکته شامل موارد ذیل هستند:

1. تاری دید یا تحریف در دید (دوبینی)

یکی از علائم اصلی این نوع از سکته تاری دید و حتی دوبینی می‌باشد. معمولا در روزهای اول فقط یک چشم دچار این عارضه می‌شود. پس از مدت زمان کوتاهی هر دو چشم درگیر این مشکل خواهند شد. تاری دید به صورت خفیف است و پس از چند روز شدیدتر می‌شود.

دوبینی نیز از دیگر علائم آشکار این سکته به شمار می‌آید.

3. کاهش بینایی

معمولا ۱ هفته الی ۴ روز قبل از سکته چشمی علائم این بیماری آشکار می‌شود. از علائم اولیه این عارضه می‌توان به کاهش تدریجی بینایی اشاره کرد. برخی از افراد به صورت کامل بینایی خود را از دست می‌دهند.

4. فشار و درد در چشم‌ها

از دیگر علائم متداول این عارضه می‌توان به فشار یا درد اشاره کرد. معمولا از چند روز قبل فرد احساس درد و فشار مضاعف در چشم می‌کند. بیشتر افرادی که دچار عارضه سکته چشمی می‌شوند؛ درد و فشار بسیار زیادی را تحمل می‌کنند.

5. از دست دادن بینایی به صورت ناگهانی

در برخی از افراد به صورت ناگهانی بیمار بینایی خود را از دست می‌دهد. پس از دست دادن بینایی علائم بروز سکته نیز آشکار می‌شوند‌.

6. بینایی مخدوش و نقاط کور

حدود ۳۹ درصد از افرادی که دچار عارضه سکته چشمی شده‌اند؛ یکی از علائم این عارضه را بینایی مخدوش اعلام کرده‌اند. همچنین شبکیه چشم قدرت تشخیص و شناسایی نقاط کور را از دست می‌دهد.

روش‌های درمان سکته چشمی کدامند؟

آیا سکته چشمی قابل درمان است؟

در حال حاضر با پیشرفت علم پزشکی روش‌های متنوع و جدیدی برای درمان سکته چشمی معرفی شده‌اند. به کمک هر یک از روش‌ها می‌توان این عارضه خطرناک را درمان کرد. نکته: علائم این بیماری باید توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرند. از درمان خانگی و خودسرانه تا حد امکان جلوگیری کنید؛ در غیر این صورت احتمال آسیب به شبکیه چشم افزایش پیدا خواهد کرد.

در صورت درمان پزشکی اصولی و استاندارد شانس بهبودی تا ۹۹ درصد افزایش پیدا می‌کند‌. درمان اولیه تنها راه قطعی و بدون بازگشت این بیماری می‌باشد. از روش‌های درمانی رایج و متداول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنفس دی اکسید کربن: برای افزایش میزان گردش خون در شبکیه چشم مخلوطی از دی اکسید کربن و اکسیژن را بیمار تنفس می‌کند. این روش باعث رفع انسداد در شریان‌های چشم خواهد شد.
  • تجویز دارو: پزشک بر اساس شدت سکته اقدام به تجویز دارو در دوزهای مختلف می‌کند. هر یک از داروهای مختلف عوارض این بیماری را کاهش خواهند داد.
  • تخلیه مایع از چشم: در جهت بهبودی کامل پزشک اقدام به تخلیه مایع از چشم می‌کند‌. تحت چنین شرایطی بینایی فرد همانند دوران قبل از سکته خواهد بود.
  • ماساژ پزشکی چشم: پزشک متخصص برای رفع انسداد اقدام به ماساژ چشم نیز می‌کند. این نوع از ماساژ به کاهش فشار و یا درد نیز کمک می‌کند.
  • جراحی لیزری چشم: در برخی از موارد نادر از لیزر درمانی برای بهبود سکته چشم استفاده می‌شود. این روش از درمان دوره نقاهت کوتاه مدت‌تری دارد.
  • تجویز انواع قطره چشم: برای کنترل شرایط چشم پزشک از انواع قطره با خاصیت درمانی مختلف استفاده می‌کند. تحت چنین شرایطی روند درمان کوتاه و سریع خواهد بود.
  • تزریق به روش‌های مختلف جهت رفع انسداد: در برخی از موارد خاص برای رفع انسداد پزشک از روش‌های مختلف برای تزریق کمک می‌گیرد. تحت چنین شرایطی انسداد به صورت کامل از بین خواهد رفت.

اثرات سکته چشمی چیست؟

اثرات سکته چشمی چیست؟

یکی از دغدغه‌های اصلی بیماران کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اثرات این نوع از سکته می باشد. در سکته چشمی در صورت بهره گیری از روش‌های درمانی مناسب احتمال بروز عارضه‌های جانبی را می‌توان کاهش داد. شدت سکته در هر فرد به دو دسته خفیف و شدید تقسیم می‌شود. معمولا پزشک پس از بررسی اجمالی به شدت سکته پی خواهد برد.

یکی از دغدغه‌های اصلی بیماران کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اثرات این نوع از سکته می باشد. در سکته چشمی در صورت بهره گیری از روش‌های درمانی مناسب احتمال بروز عارضه‌های جانبی را می‌توان کاهش داد. شدت سکته در هر فرد به دو دسته خفیف و شدید تقسیم می‌شود. معمولا پزشک پس از بررسی اجمالی به شدت سکته پی خواهد برد.

اغلب افراد بالای ۳۰ سال دچار این بیماری می‌شود. اثرات سکته چشمی به صورت اجمالی شامل موارد زیر هستند.

  • آسیب دیدن بخشی از شبکیه: در اثر این بیماری قسمت‌های مختلفی از شبکیه دچار آسیب می‌شوند. جالب است بدانید، که پس از شروع به درمان این آسیب‌ها ترمیم می‌شوند.
  • ایجاد نقاط کور در دید: فرد پس از سکته در نقاط کور مختلف بینایی خود را از دست می‌دهد. پس از یک دوره درمان این عارضه از بین خواهد رفت.
  • مسدود شدن رگ‌های اصلی چشم: یکی از آثار این بیماری مسدود شدن برخی از رگ‌های اصلی چشم می‌باشد. معمولا پس از چند روز با انتخاب روش درمان مناسب می‌توان این انسداد را از بین برد.
  • بروز لخته خون در چشم یا قرمزی چشم: پس از سکته ظاهر چشم نیز بسیار تغییر پیدا می‌کند. معمولا پس از ۱ هفته تمامی علائم ظاهری سکته چشمی از بین خواهند رفت.

اگر با هر یک از علائم این بیماری مواجه شده‌اید و نیاز به درمان تخصصی دارید؛ مجموعه پزشکی آلفا طب را می‌توانید جهت شروع فرایند درمان انتخاب کنید. این گروه تخصصی و مجرب پزشکی بهترین خدمات درمانی در خصوص سکته چشم را ارائه می‌کند. همچنین تنها با یک تماس ساده می‌توانید در منزل روند درمان خود را آغاز کنید. پس از رزرو وقت پزشک متخصص در کوتاه‌ترین زمان ممکن در بالین شما بیمار عزیز حاضر خواهد شد.

مطالب مرتبط: بهترین قطره برای عفونت چشم

تشخیص و درمان سکته چشمی با مرکز خدمات پزشکی آلفاطب

مرکز خدمات پزشکی آلفاطب، خدمات پزشکی متنوع این مجموعه در خصوص درمان و تشخیص سکته چشمی کاملا مطابق با روش‌های تکنیکال و به روز دنیا است. هدف اصلی این مجموعه ایجاد شاخص‌های جدیدی از سلامتی برای شما عزیزان می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×