آلفا طب

بهترین قطره برای عفونت چشم

بهترین قطره عفونت چشم

از قطرها‌ی چشمی مهم، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین، افلوکساسین و کلرامفنیکل از بهترین قطره‌های چشمی هستند. که سیپروفلوکساسین و جنتامایسین در بزگسالان مورد استفاده است. کلرامفنیکل و افلوکساسین نیز بسته به نظر پزشک متخصص، در گروه‌های مختلف سنی تجویز می‌شود که البته وسعت کاربرد افلوکساسین در کودکان وسیع تر است.

در ادامه انواع قطره چشم که برای عفونت چشم مورد استفاده قرار می‌گیرد را بررسی کرده تا با توجه به شرایط بیمار به بهترین آن معرفی شود. همچنین شما می‌توایند جهت ویزیت متخصص عفونی در منزل، از طریق مشاوره تلفنی رایگان با متخصصان ما در تماس باشید.

بررسی انواع قطره چشم برای عفونت چشم

انواع قطره برای عفونت چشمی

بهترین قطره برای عفونت چشم را معرفی کردیم، در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم تا با کاربرد و نحوه استفاده هرکدام آشنا شوید. اما به یاد داشته باشید، استفاده از قطره های چشمی باید تحت نظر پزشک انجام شود. پزشک شرایط شما را از لحاظ سلامتی، سن، بارداری و عوامل دیگری را بررسی می‌کند تا بهترین قطره چشم را برای شما تجویز کند. استفاده از آنها بدون در نظر گرفتن این مسائل ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد.

 

سیپروفلوکساسین داروی عفونت چشم

این دارو علاوه بر اینکه برای عفونت‌های چشمی کاربرد دارد برای زخم‌های قرنیه نیز استفاده می‌شود. این دارو برای کودکان که زیر 12 سال سن دارند تجویز نمی‌شود و برای افراد بزرگسال است. از جمله عوارض یاد شده برای این دسته می‌توان به احساس خارش و یا سوزش چشم‌ها اشاره کرد.

مقدار استفاده از این دارو بر طبق ملاحظات دکتر است که معمولا نیز به صورت روزانه با فواصل ساعات معین، ذکر می‌‎شود. این دارو باید دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرد و از دسترس کودکان دور بماند. در صورت دیدن یکسری از علائم مانند تنگ شدن تنفس، سوزش، پوسته پوسته شدن پلک چشم و تورم باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

گاهی در دوره‌ی استفاده از این دارو، شما دچار شوک آلرژی می‌شوید و گاهی نیز بعد از سپری شدن مدتی از دوره، هیچ علائم بهبودی را شما مشاهده نمی‌کنید، که بهتر است به پزشک خود مراجعه فرمایید.

زنان باردار به علت حساس بودن وضعیت سلامت خود و عدم واکنش دارویی، بهتر است که بدون تجویز دکتر، دارو مصرف نکنند. برای جلوگیری از ایجاد تداخلات دارویی، قبل از استفاده از این دارو، در مورد سلامت بدن خود و داشتن هر گونه آلرژی، با پزشک خود حتما مشورت کنید. این دارو در دسته‌ی فلوروکینولون‌ها قرار می‌گیرد، پس توانایی کشتن انواع باکتری‌های گرام مثبت و گرام منفی را دارد.

کلرامفنیکل، یکی از مهمترین قطره‌ها برای عفونت چشم

کلرامفنیکل از مهمترین دارو‌ها برای عفونت چشم است. مکانیسم اصلی این دارو در واقع، توقف رشد باکتری‌ها می‌باشد. این دسته از داروها به طور اختصاصی برای عفونت‌های باکتریایی هستند و بر روی عفونت‌های ناشی از ارگانیسم‌های دیگر اثر ندارند به همین دلیل است که بهتر است قبل هر گونه استفاده از داروها چه در گروه پرخطر، کم خطر و یا بی‌خطر بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید زیرا حتی استفاده‌ی نادرست از یک دارو غیر مرتبط علاوه بر اینکه باعث بهبود بخشی نمی‌شود بلکه باعث ایجاد مقاومت دارویی می‌شود و باعث ایجاد یک سد برای مبارزه‌ با عفونت‌های مختلف می‌شود.

این دسته از داروها برای بزرگسالان و کودکان بالای دو سال تجویز شده است ولی دکتر متخصص می‌تواند با تشخیص خود، برای کودکان کوچکتر از دو سال نیز تجویز کند که این تجویز به شرایط بیمار بستگی دارد.

کلرامفنیکل جزو آن دسته از داروهایی است که مقدار تجویز آن به شرایط نظر دکتر بستگی دارد چون این دارو برای عفونت‌های بسیار قوی حاصل از بیماری‌هایی مانند تب تیفوئید و آنفولانزا کاربرد دارد پس به هیچ وجه از این دارو خودسرانه استفاده نکنید.

برای این دسته از داروها افراد باردار و شیرده، افرادی که مشکلاتی از قبیل مشکلات کلیوی و یا کبدی دارند، افرادی که دچار کمبود سلول‌های خونی هستند و افراد مبتلا به بیماری‌های خاص، حتما قبل از استفاده با پزشک خود، برای جلوگیری از مشکلات پیش آمده، مشورت لازم را انجام بدهند. در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی مانند تب و لرز، کبودی، و … حتما به پزشک خود مراجعه فرمایید.

جنتامایسین جهت رفع مشکلات مختلف چشم

قطره‌ی چشمی جنتامایسین در دسته‌ای از دارو‌های آنتی بیوتیکی قرار می‌گیرد که بر عفونت‌های مختلفی مانند مشکلات پوسته پوسته شدن اطراف چشم و پلک‌ها و همچنین بلفاریت و ورم چشمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو نیز مانند انواع دیگری از داروها بسیار ضروری است که باید قبل از استفاده از آن، بررسی کنید که ببینید مشکل خاصی با مصرف آن دارید و یا خیر و در صورت هرگونه حساسیت بعد از مصرف آن، سریعا به دکتر مراجعه کنید.

از جمله از مهم‎ترین نکاتی که با مصرف آن باید دقت کنید، آن است که این بیماری ممکن است که باعث تاری دید در چشمان شما بشود، پس قبل از رانندگی یا کارهایی که به دقت بالایی برای انجام دادن آن نیاز دارید، خودداری کنید و در زمان‌های مرتب و به دور از زمان‌های شلوغ مصرف کنید.

قطره افلوکساسین برای عفونت چشم نیز کاربرد دارد

افلوکساسین از جمله از داروهایی است که هم در بزرگسالان و هم در کودکان استفاده می‌شود.این دارو بر روی عفونت‌های چشمی اثر می‌کند و با از بین بردن عفونت‌های باکتریایی کار خود را انجام می‌دهد. از این دارو به طور مرتب با فاصله وعده‌های تجویز شده استفاده کنید.

دوره تجویز این دارو معمولا تا 10 روز است پس به هیچ وجه در دوره‌ی طولانی از آن مصرف نکنید. اگر دارای بیماری قلبی هستید و یا در دوران بارداری و شیردهی قرار دارید، از این دارو بدون مشورت با دکتر استفاده نکنید.

این دارو نیز مانند جنتامایسین ممکن است عوارضی مانند تاری دید به شما بدهد پس بهتر است قبل از رانندگی و مسابقات از آن استفاده نکنید. این داروها را باید در محل‌های خشک و خنک نگه داشت و در معرض گرما و تابش مستقیم نور خورشید قرار نداد. اگر عوارضی مانند تاری دید و یا سوزش چشم و یا هر نوع عارضه غیرطبیعی را مشاهده کردید به پزشک خود مراجعه کنید.

بررسی انواع مختلف قطره چشم، بهترین قطره برای عفونت چشم

انواع مختلفی از داروهای ضد عفونت برای چشم وجود دارد که ما چند تا از آن‌ها را که مهمترین قطره‌ها در بین بزرگسالان و کودکان بود را بررسی کردیم. دقت کنید که هر نوع قطره‌ی چشمی، برای تمامی سنین قابل استفاده نیست و بسته به شرایط سنی و از همه مهم‌تر وضعیت بیمار، این قطره‌ها کاربرد دارند.

از سری نکاتی که باید هنگام استفاده از این قطره‌ها باید دقت کنید این است که طبق تجویز دکتر در وعده‌های منظم و مقدار قطره‌ی ذکر شده استفاده کنید تا اثر دهی واقعی خود را داشته باشند. همچنین این داروها را از دسترس اطفال دور نگه‌دارید و هنگام استفاده از آن‌ها دقت فرمایید تا نوک قطره به داخل چشم شما برخورد نکند.

از جمله از اشتباهات رایج که برخی از مردم آن را انجام می‌دهند، چرخه‌ی خودسرانه تکرار دارو و یا از آن بدتر استفاده از یک قطره‌ی چشمی به علت دیدن موارد مشابه است که ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد، پس بهتر است بدون معاینه از هیچ داروی قبلی و یا مشابه آن استفاده نکنید.

شما برای مشاوره با متخصص عفونی می‌توایند با متخصصان ما در تماس باشید تا شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×