آلفا طب

واریس چیست و چرا ایجاد میشود؟ با انواع آن آشنا شوید

واریس چیست؟ نحوه درمان واریس

واریس یکی از بیماری‌های پیش‌رونده است که متأسفانه بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. این بیماری عروقی سیاهرگی، با رگ‌های عنکبوتی که از ناحیه پوست قابل مشاهده و لمس کردن هستند، شناخته می‌شود. انواع واریس در نواحی مختلفی از بدن دیده می‌شوند و می‌توان روش‌های درمانی مختلف را برای آن‌ها پیش گرفت.

برای درمان واریس می‌توانید به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید؛ اما برخی افراد به علت مشکلات جسمی و حرکتی نمی‌توانند به مراکز درمانی مراجعه کنند، یا افراد پر مشغله که زمان زیادی را برای رفت و آمد ندارند؛ می‌توانند با کمک مرکز خدمات پزشکی آلفاطب، بدون خارج شدن از منزل، برای تشخیص و درمان انواع بیماری‌های خود و عزیزانشان اقدام کنند.

واریس چیست؟

سیاهرگ‌ها مسئول بازگشت جریان خون به سمت قلب باهدف اکسیژن رسانی هستند. زمانی که دریچه‌های لانه کبوتری (دریچه‌های کوچکی در امتداد سیاه‌رگ‌ها که خون را به سمت قلب هدایت و از برگشت خون به عقب جلوگیری می‌کنند) دچار مشکل شوند، باعث می‌شود خون در سیاهرگ‌ها تجمع پیدا کند. در چنین شرایطی، سیاهرگ‌ها از روی پوست قابل مشاهده‌اند و می‌توان آن‌ها را لمس کرد.

واریس یکی از بیماری‌های عروقی سیاهرگی است که 10 الی 20 درصد از مردم کل دنیا با آن درگیر هستند. این نوع بیماری می‌تواند پیشرونده باشد. بنابراین در صورت عدم اقدامات درمانی، به مرور زمان پیشرفت می‌کند و باعث متورم شدن بیشتر رگ‌ها می‌گردد. معمولا واریس یا همان رگ‌های عنکبوتی در ناحیه پا دیده می‌شوند، اما می‌توان آن‌ها را در هر بخشی از بدن نیز مشاهده کرد که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

علت بوجود آمدن واریس چیست؟

علت واریس را می‌توان در ضعیف شدن دریچه‌های لانه کبوتری سیاهرگ جستجو کرد. این دریچه‌ها وظیفه دارند که پس از عبور خون از سیاهرگ بسته شوند و اجازه بازگشت جریان خون به سیاهرگ را ندهند. ولی اگر به درستی عمل نکنند، خون مجدداً به سیاهرگ باز می‌گردد و می‌تواند باعث تورم در ناحیه سیاهرگ شود. همین موضوع باعث ایجاد واریس در رگ‌های خونی می‌شود. به گونه‌ای که به راحتی می‌توانید از روی پوست، آن‌ها را لمس و مشاهده کنید.

علت به وجود آمدن واریس و دلیل از کار افتادن دریچه لانه کبوتری، می‌تواند فشاری باشد که به عروق وارد می‌شود. بنابراین، عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند ریسک ابتلا به واریس را افزایش دهند. در ادامه فاکتورهای ریسک ابتلا به واریس را مشاهده می‌کنید.

  • ایستادن و نشستن‌های طولانی باعث فشار بر عروق و واریس می‌شود.
  • ژنتیک می‌تواند احتمال ابتلا به واریس را افزایش دهد.
  • بارداری با افزایش حجم خون و وزن، ریسک واریس را بالا می‌برد.
  • افزایش وزن باعث افزایش فشار در سیاهرگ‌ها و واریس می‌شود.

انواع واریس

آشنایی با انواع واریس

آشنایی با انواع واریس برای افرادی که با این مشکل مواجه هستند و یا می‌خواهند از بروز آن پیشگیری کنند، بسیار مهم است. به طور کلی، واریس را می‌توان از نظر شدت به انواع مختلف (خفیف و شدید) تقسیم بندی کرد. واریس خفیف علائم جدی را به همراه ندارد؛ اما با شدید شدن آن، احتمال سوزش و خارش در ناحیه مورد نظر وجود دارد.

واریس می‌تواند بخش‌های مختلفی از بدن را درگیر کند. اگرچه برخی از افراد تصور می‌کنند که واریس فقط در ناحیه پا به وجود می‌آید، اما این یک باور اشتباه است. چرا که امکان دارد در دست، صورت و بیضه‌ها نیز شاهد رگ‌های واریسی باشیم.

4 نوع از مهمترین انواع واریس به شرح زیر است که در ادامه کامل توضیح می‌دهیم.

  1. واریس پا
  2. واریس دست
  3. واریس بیضه
  4. واریس صورت

با ما تماس بگیرید تا در مشاوره تلفنی رایگان شما را با خدمات مرتبط با انواع واریس از جمله درمان، پیشگیری و نگهداری از افراد مبتلا به واریس راهنمایی کنیم. در ادامه مطلب شما 4 نوع از انواع واریس دقیق تر توضیح می‌دهیم.

1. واریس پا

واریس پا شایع‌ترین نوع واریس است که معمولاً بانوان با آن مواجه می‌شوند. واریس پا در مچ پا، ران پا و بخش‌های دیگر به ویژه پشت زانوها دیده می‌شود.

شدت واریس پا می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد که در صورت تشدید آن، احساس سوزش و ناراحتی شما را درگیر خواهد کرد. واریس پا می‌تواند در سیاهرگ‌های بزرگ یا مویرگ‌های کوچک نیز ایجاد شود.

2. واریس دست

واریس دست به بیرون زدگی رگ‌ها در ناحیه دست گفته می‌شود. معمولاً در اثر افزایش سن شاهد این نوع واریس هستیم؛ چرا که لایه‌های چربی زیر پوست کاهش پیدا می‌کنند و این موضوع می‌تواند باعث متورم نشان دادن رگ‌های روی دست شود.

3. واریس بیضه

واریس بیضه یکی از مشکلات شایع در آقایان است که با نام واریکوسل نیز شناخته می شود. در این نوع واریس، رگ های روی بیضه متورم می‌شوند و باعث ایجاد درد و ناراحتی خواهند شد. این نوع واریس معمولاً در سنین بالا رخ می‌دهد، اما ممکن است نوجوانان نیز با آن مواجه شوند.

4. واریس صورت

یکی از انواع واریس که ممکن است افراد با آن درگیر شوند، واریس صورت است. در این نوع واریس معمولاً رگ‌های ریز و مویرگی برآمده می‌شوند و به شکل تار عنکبوت قابل مشاهده‌اند. رگ‌های واریسی صورت در اطراف بینی و شقیقه‌ها دیده می‌شوند.

درمان واریس توسط مرکز خدمات پزشکی آلفاطب

انواع واریس را می‌توان در نواحی گفته شده مانند دست، صورت، بیضه و در قسمت‌های مختلف پا مشاهده کرد. این عارضه یک مشکل عروقی سیاهرگی است که توسط متخصص قلب و عروق درمان می‌شود و عدم اقدام برای درمان آن می‌تواند باعث پیشرفت و شدید شدن آن شود. همنیطور مراقبت‌هایی مانند پیاده‌روی، اصلاح سبک زندگی، نایستادن و ننشستن‌های طولانی مدت و غیره باید صورت بگیرد تا از ابتلا به واریس در خانم‌های باردار، افراد دچار اضافه وزن، سابقه ژنتیکی و کسانی که مستعد ابتلا به واریس هستند جلوگیری شود.

مرکز خدمات پزشکی آلفاطب؛ در سریع‌ترین زمان پزشک و پرستار را با تجهیزات پزشکی مورد نیاز به محل شما اعزام می‌کند و علاوه بر خدمات شبانه‌روزی و متخصصان مجرب؛ با نظارت دوره‌ای بر قراردادهای بلند و کوتاه مدت و پشتیبانی رایگان در تمام طول تشخیص، درمان و مراقبت‌های پس از آن نیز در کنار شماست. علاوه بر این، می‌توانید از مشاوره تلفنی رایگان نیز بهره‌مند شوید و راهنمایی‌های لازم را پیش از هرگونه اقدام دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×