آلفا طب

متخصص قلب و عروق کیست؟ کار متخصص قلب و عروق چیست؟

متخصص قلب و عروق کیست و چه میکند؟

متخصص قلب و عروق کیست؟ وظیفه متخصص قلب و عروق چیست؟ آیا می توان برای درمان هر مشکلی در ناحیه قفسه سینه به پزشک قلب و عروق مراجعه کرد؟ بیماری های قلبی و عروقی هر 1.5 ثانیه جان یک نفر در دنیا را می گیرند. این بیماری ها حدود 27 درصد از علت های مرگ و میر را در جهان تشکیل می دهند. متخصص قلب و عروق، پزشکی است که به طور کامل بر روی بیماری های قلبی و عروقی تمرکز دارد. کار متخصص قلب و عروق، پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع اختلالات قلبی و عروقی است. دانست علت مراجعه به متخصص قلب و عروق و تست ها و آزمایشاتی که انجام می شوند به شما برای درمان به موقع بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

متخصص قلب و عروق در کلینیک ها و درمانگاه ها حضور دارد. ولی در صورت نیاز می توانید از خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل که از سوی مجموعه پزشکی درمانی آلفا طب ارائه می شود، استفاده کنید. مجموعه پزشکی آلفا طب، خدمات پزشکی و پرستاری را به صورت شبانه روزی ارائه می کند. تمامی آزمایشات با جواب فوری به بیماران ارائه می شوند. همچنین در صورت نیاز می توان از خدمات پرستاری در منزل یا بیمارستان این مجموعه نیز استفاده کرد.

متخصص قلب و عروق کیست و چه میکند؟

متخصص قلب و عروق کیست؟

متخصص قلب و عروق کیست و چه کاری انجام می دهد؟ تخصص قلب و عروق، یکی از تخصص های مهم پزشکی است که بر روی پیشگیری، تشخیص و درمان مشکلات قلبی و عروقی تمرکز دارد. متخصص قلب و عروق، فردی است که پس از سپری کردن دوره آموزش پزشک عمومی، تخصص قلب و عروق خود را دریافت کرده و به صورت کامل روی مباحث بیماری های قلبی و عروقی مسلط است. وظیفه متخصص قلب و عروق، پیشگیری و تشخیص و درمان بیماری ها است که با کمک تست ها و آزمایشات مختلف انجام می شود.

آشنایی با متخصص قلب و عروق

کار متخصص قلب و عروق چیست؟

کار متخصص قلب و عروق چیست؟ متخصص قلب و عروق می تواند در مورد همه مشکلاتی که به بیماری های قلبی و عروقی مربوط می شود، نظر بدهد. وظیفه اصلی پزشک قلب و عروق، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های قلبی و عروقی است. از این رو لزوما فقط به محض مشاهده علائم مشکلات قلبی و عروقی، نیازی به مراجعه به پزشک ندارید. بلکه در صورت داشتن سابقه خانوادگی، برای پیشگیری نیز می توانید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. وظیفه متخصص قلب و عروق این است که با انجام آزمایشات مناسب و تشخیص به موقع و درست بیماری های قلبی و عروقی، زندگی افراد را از مرگ نجات دهد و باعث درمان بیماری های قلبی و عروقی ساده تا خطرناک شود.

آشنایی با کار متخصص قلب و عروق

ویژگی ها و وظایف متخصص قلب و عروق چیست؟

متخصص قلب و عروق وظیفه دارد که در اولین قدم شرح حال بیمار را دریافت کند و به علائم و مشکلات بیمار گوش دهد. معاینه فیزیکی و بررسی سوابق خانوادگی برای تشخیص بیماری های ارثی نیز از جمله وظایف متخصص قلب و عروق است. تجویز تست های مناسب برای بررسی بهتر شرایط بیماری های قلبی و عروقی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در نهایت با تشخیص بیماری ها، درمان به موقع و اصولی نیز برعهده پزشک متخصص قلب و عروق می باشد.

وظایف زیر، از جمله وظایف مهم برای متخصص قلب و عروق هستند.

  • دریافت شرح حال بیمار و علائم او
  • معاینات فیزیکی قلب و عروق
  • بررسی سابقه خانوادگی بیمار
  • تجویز آزمایشات مورد نیاز برای تشخیص
  • بررسی آزمایشات و تشخیص بیماری های قلبی و عروقی
  • انتخاب بهترین روش درمانی از جمله تجویز دارو، انجام عمل جراحی یا آنژیوگرافی
  • توصیه های مراقبتی و تغذیه ای به بیماران

ویژگی و وظایف متخصص قلب و عروق

تست و آزمایشاتی که انجام می‌شود

در پاسخ به سوال شما در مورد اینکه متخصص قلب و عروق کیست و چه وظایفی دارد، باید یکی از وظایف مهم پزشک قلب و عروق را تجویز تست ها و آزمایشات مختلف دانست. به غیر از آزمایش خون، آزمایشات زیر می توانند برای تشخیص بیماری های قلبی و عروقی توسط پزشک تجویز شوند.

  • تست ورزش

تست ورزشی که به آن تست استرس نیز می گویند، یکی از روش های تشخیصی مشکلات قلبی و عروقی است. در این روش مانند الکتروکاردیوگرام از یک سری الکترودها روی سینه استفاده می شود که می توانند فعالیت قلب را در هنگام فعالیت جسمی مانند راه رفتن روی تردمیل یا دویدن، ثبت کند. تست ورزش نحوه واکنش و پاسخ قلب را می سنجد.

  • تستالکتروکاردیوگرام یاECG

تست ECG در واقع همان تست الکتروکاردیوگرام (نوار قلب) است که می تواند برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب مورد استفاده قرار گیرد. این تست برای بررسی ریتم و تعداد ضربان قلب انجام می شود. این تست، تست اولیه برای تشخیص بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی است و به تشخیص بیماری ها کمک بسیار زیادی می کند. روش انجام تست الکتروکاردیوگرام بسیار ساده است. فقط کافیست که یک سری الکترودهای بی خطر با ژل در جای مخصوص در ناحیه سینه قرار بگیرند و تست انجام شود. این تست می تواند به صورت سیار نیز انجام شود. به طوری که فرد همواره الکترودهایی را روی بدن خود داشته باشند که کار اندازه گیری جریان الکتریکی قلب را انجام می دهند. این روش برای مواقعی که فرد باید حتما تحت نظر باشد، انجام می شود.

  • تست اکوکاردیوگرام

تست اکوکاردیوگرام، یکی از تست های تشخیصی برای مشکلات قلبی و عروقی است که به آن اکو نیز می گویند. این تست با کمک ارسال امواج فرکانس بالا فراصوت، می تواند تصویری از قلب دریافت کند که برای تشخیص بیماری ها و مشکلات قلبی و عروقی مفید است. تست اکو، یک تست ساده است که در کلینیک های سرپایی انجام می شود. این تست هیچ گونه درد و ناراحتی را برای بیمار به دنبال ندارد. تست اکو برای تشخیص سلامت عضلات قلب و انقباض آن ها، سلامت دریچه های قلب و عروق، سایز قلب بیمار و … مورد استفاده قرار می گیرد.

  • کاتتریزاسیون قلب

کاتتریزاسیون قلب یا همان آنژیوگرافی قلب، یکی از روش های تشخیصی است که از سوی متخصص قلب و عروق تجویز می شود. پزشک متخصص قلب و عروق، می تواند با وارد کردن یک لوله مخصوص به نام کاتتر به داخل شریان بازویی یا شریان ران، کاتتر را به سمت قلب هدایت کند. این کاتتر دارای یک دوربین در سر خود بوده که امکان تصویربرداری ویدیویی از قلب و شرایط آن را فراهم می کند. روش آنژیوگرافی برای بررسی گرفتگی های عروق، وضعیت دریچه ها و … استفاده می شود. این روش می تواند درمان کننده گرفتگی های قلب و عروقی نیز باشد. بدین شکل که چربی های تجمع یافته در رگ ها را از بین می برد.

  • روش رادیواکتیو

یکی از روش هایی که برای تشخیص بیماری های قلبی و عروقی انجام می شود، تست رادیواکتیو است. این نوع تست در واقع یک نوع اسکن هسته ای است که می تواند به عنوان یک روش تشخیص بیماری های قلبی و عروقی شناخته شود و تصاویر واضح و رنگی را در اختیار قرار دهد. از این رو برای ارزیابی وضعیت قلب استفاده می شود و روش کار بدین صورت است که پزشک ماده ای رادیواکتیو را به نام ردیاب از طریق ورید به جریان خون تزریق می کند. سپس با تصویر برداری هسته ای، می توان تصاویر رنگی را با کمک این ردیاب از سیستم قلب و عروق به دست آورد که به تشخیص بیماری ها، به ویژه گرفتگی های قلبی و عروقی کمک بسیار زیادی می کند.

اقدامات و دلایل مراجعه به متخصص قلب و عروق

دلایل مراجعه به متخصص قلب و عروق چیست؟

علت مراجعه به متخصص قلب و عروق، مشکوک بودن فرد به مشکلات قلبی و عروقی است. معمولا زمانی پزشک عمومی فرد را به پزشک متخصص قلب و عروق ارجاع می دهد که متوجه یک مشکل در فرد شود. این مشکل می تواند با توجه به سابقه خانوادگی و یا بروز یک سری مشکلات در فرد باشد. بنابراین در پاسخ به این سوال که چه زمانی به متخصص قلب و عروق مراجعه کنیم؟ باید بگوییم که در چند حالت حتما باید به پزشک قلب و عروق مراجعه نمایید.

اولین حالت زمانی است که شما سابقه خانوادگی بیماری های قلبی و عروقی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا و سکته قلبی دارید. در این صورت باید برای بررسی شرایط قلب و عروق خود، حتما با پزشک مشورت کنید. دومین حالت زمانی است که مشکلاتی را در سیستم قلب و عروق خود احساس می کنید که روز به روز در حال بدتر شدن هستند. برخی از مهم ترین این مشکلات شامل موارد زیر هستند. سومین حالت نیز زمانی است که پزشک عمومی و غیر متخصص، متوجه یک سری مشکلات در آزمایشات و معاینات فیزیکی شما می شود. در چنین شرایطی باید حتما به پزشک قلب و عروق مراجعه نمایید تا آزمایشات لازم بررسی شوند.

  • تنگی نفس
  • ناراحتی در قفسه سینه
  • خستگی مفرط
  • تپش قلب و آریتمی شدید و مکرر
  • سرگیجه
  • عرق سرد
  • فشار خون بالا
  • احساس ناراحتی در فک و گلو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×